Vaikka implanttien ympäristön puhdistaminen on haastavaa, se pidentää niiden käyttöikää

Päivittäinen suuhygienia ja säännöllinen hammaspuhdistus auttavat pitämään luonnolliset hampaasi ja ikenet terveinä ja sairauksia vapaina. Mutta ne ovat myös etusijalla hammasimplanttien kanssa. Tämän vuoksi.

Toisin kuin muut täytteet, implantti korvaa sekä hampaan kruunun että juuren, jälkimmäisessä käytetään leukaluuhun upotettua titaanista valmistettua metallitolppaa. Luusolut kasvavat ja kiinnittyvät metallipintaan muodostaen turvallisen ja kestävän otteen.

Mutta vaikka tämä pito on melko kestävä, se eroaa merkittävästi luonnollisista hampaista, joita itse asiassa pitää paikoillaan vahva elastinen kangas, ns. parodontaalinen nivelside. Pienten nivelsidekuitujen kiinnittäminen hampaan ja luuhun kiinnittää hampaan paikalleen sekä toimittaa hampaan ja sitä ympäröiville ikenille ravinteita ja puolustavia vasta-aineita infektioita vastaan.

Implanteilla ei ole tätä suhdetta parodontaaliseen nivelsiteeseen. Implanttia ympäröivät kudokset ovat siksi alttiita parodontaalisen (ientaudin) aggressiiviselle muodolle. peri-implantiitti. Tämäntyyppinen ientulehdus voi edetä nopeasti, mikä lopulta johtaa luun katoamiseen ja mahdolliseen implantin epäonnistumiseen.

Luonnollisten hampaiden ja implanttien päivittäinen harjaus ja hammaslangan käyttö vähentää iensairauksien, erityisesti periimplantiitin, riskiä. On myös välttämätöntä, että käyt säännöllisesti, vähintään kuuden kuukauden välein, hammaslääkärisi tai suuhygienistisi puhdistuksessa.

Nämä eivät kuitenkaan ole tyypillisiä luonnollisille hampaille suoritettavia puhdistuksia. Hygienistit eivät käytä metallisia puhdistusvälineitä plakin ja hammaskiven poistamiseen, koska ne voivat naarmuttaa implantin ja kruunun metallimateriaaleja. Nämä mikroskooppiset naarmut voivat houkutella bakteereja, jotka laukaisevat ieninfektioita. Sen sijaan he käyttävät muovista tai hartsista valmistettuja instrumentteja.

Hygienistit luottavat myös voimakkaasti ultraäänilaitteisiin, jotka värähtelevät irtonaista levyä implanttien päällä tai ympärillä, jotka huuhdellaan sitten vedellä. Näissä instrumenteissa käytettävät kärjet on myös usein valmistettu nailonista tai muovipinnoitteesta.

Tarvittavalla lisähygieniahoidollakin implanttien eloonjäämisaste on 95 % tai enemmän kymmenen vuoden jälkeen. Voit varmistaa, että implanttisi saavuttavat tämän tason kestävyyden pitämällä ne puhtaina ja käymällä hammaslääkärissäsi ensimmäisten ieninfektion merkkien yhteydessä.

Lisätietoa hammasimplanttien ylläpidosta saat ottamalla yhteyttä tai varaa aika konsultaatioon. Voit myös oppia lisää tästä aiheesta lukemalla Rakas lääkäri -lehden artikkeli “Hammasimplanttien huolto”.

en_USEnglish