Ryhdy hammaslääkäriassistentiksi ja tutustu hammaslääketieteen maailmaan

Ura hammaslääkäriassistenttina tarjoaa sinulle näkemystä ja omakohtaista kokemusta hammaslääketieteen aloilta. Hammaslääkäriassistentit työskentelevät tiiviissä yhteistyössä hammaslääkäreiden ja hammashoitajien kanssa tarjotakseen laadukasta hoitoa kaikille potilaille. Hammaslääkäriassistenttina suoritettavat tehtävät vaihtelevat sen mukaan, missä hammaslääkäritoimistossa työskentelet. Se riippuu myös siitä, onko hammaslääkärin vastaanotto yleishammaslääkäriasema vai erikoishoitoalue.

Hammaslääkäriassistenttien on oltava tarkkoja yksityiskohdista sekä kärsivällisiä ja valppaita. He saattavat joutua istumaan tuntikausia toimenpiteen aikana tai hyppäämään tilanteeseen hetkessä, jos toimenpiteen aikana tapahtuu hätätilanne.

Tyypillisiä tehtäviä, joita hammaslääkäriassistenttien on suoritettava, ovat instrumenttien sterilointi ja instrumenttitarjottimien valmistelu toimenpiteitä varten. He työskentelevät myös läheisessä yhteistyössä potilaiden kanssa ja ottavat hammas- ja terveystietoja. Toimenpiteistä riippuen hammaslääkäriassistentti voi seurata potilaiden elintoimintoja. Hän auttaa myös potilastietojen dokumentoinnissa, ottaa röntgenkuvia ja antaa potilaille tietoa jatkohoidosta. Joissakin toimistoissa he myös ottavat hampaiden jäljennöksiä, jotta he voivat avustaa mallien tekemisessä korkkeja, kruunuja ja hammasproteeseja varten

Hammaslääkäriassistentit työskentelevät usein hammaslääkärin ja hammashoitajan rinnalla. Alkaen siitä, että potilaat tuntevat olonsa mukavaksi ja valmistelevat heitä toimenpiteisiin. Avustajat ojentavat hammaslääkärille ja hammashoitajalle instrumentit ja materiaalit, jolloin he voivat keskittyä potilaaseen koko toimenpiteen ajan. Hammaslääkäriassistentin tehtävänä on varmistaa, että työpisteessä on kaikki tarvittavat laitteet ja välineet kunkin toimenpiteen suorittamiseksi, jotta voidaan välttää viivästyksiä ja potilaiden ahdistuksen tunteita

Kriittisessä tilanteessa hammaslääkäriassistentteja voidaan pyytää avustamaan toimistotehtävissä, kuten puhelimeen vastaamisessa, potilaiden muistuttamisessa tapaamisista, tapaamisten sopimisessa, laskutuskysymyksiin vastaamisessa ja vakuutushakemusten lähettämisessä. Kaikki riippuu siitä, miten työnantajasi hammaslääkäritoimisto toimii Hammaslääkäriassistentit työskentelevät yleensä hammaslääkäreiden ja -hoitajien kanssa puhtaassa, ystävällisessä ja hyvin valaistussa ympäristössä. Koska he työskentelevät hammaslääkärin ja hammashoitajan vieressä, hammaslääkäriassistentit oppivat monia oikeita hammaslääketieteellisiä toimenpiteitä. Monet saattavat pystyä tekemään niitä yhtä hyvin kuin kuka tahansa hammaslääkäri tai hygieniahoitaja, mutta he eivät saa tehdä sitä, koska heillä ei ole siihen lupaa

Tämän tietäen monet hammaslääkäriassistentit päättävät jatkaa koulutustaan lääketieteen alalla. He voivat päättää ryhtyä hammashygienistiksi tai hammaslääkäriksi. Näin he voivat suorittaa monia toimenpiteitä, joita he ovat nähneet suoritettavan yhä uudelleen ja uudelleen. Tämän prosessin seuraaminen tekee heidän koulutuksellisesta pyrkimyksestään paljon helpompaa, koska he ovat jo nähneet niin monia hammaslääketieteen osa-alueita toiminnassa.

Toinen syy siihen, miksi hammaslääkäriassistentit valitsevat uransa jatkamisen, on palkkaero. Yleensä hammashygienistit ansaitsevat 80 prosenttia enemmän kuin hammaslääkäriassistentit. Ajan mittaan tämä rahamäärä on varmasti melko suuri ero. Hammaslääkärit tienaavat tietysti paljon enemmän kuin hammaslääkäriassistentti ja hammashygienisti yhteensä.

Hammashoitoassistentin ura antaa sinulle ainutlaatuisen ja palkitsevan mahdollisuuden osallistua hammaslääketieteen kenttään monella tasolla. Sinulla ei ole vain monia vastuualueita, vaan pääset myös avustamaan hammashygienistejä ja hammaslääkäreitä hammaslääketieteellisessä ympäristössä tapahtuvissa monissa eri toimenpiteissä. Tämä jatkuva koulutus on täydellinen oppimisväline, jonka avulla voit jatkaa koulutustasi vankan hammaslääketieteellisen alan perustan pohjalta.

en_USEnglish