15 parasta hammasharjaa vuonna 2024: paras sähköhammasharja

Onko aika vaihtaa hammasharja? Saatat joutua tienhaaraan nykyiseen pitäytymisen tai päivittämisen välillä. Kun menet tänään kauppaan, tarjolla on enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan, harjastyypeistä manuaalisiin tai sähköisiin. Joillekin ihmisille kaikista näistä vaihtoehdoista voi tulla nopeasti ylivoimaisia, kun he yrittävät selvittää “mikä on paras hammasharja?”

Onneksi hammasharjan vaihtamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Käytä tätä opasta löytääksesi markkinoiden parhaan hammasharjan tarpeisiisi. Olemme eritelleet joitain vuoden 2024 parhaiten arvioiduista hammasharjoista sekä tekijöitä, jotka on otettava huomioon uutta hammasharjaa valittaessa, jotta päätöksenteko olisi mahdollisimman helppoa.

Vuoden 2024 parhaat hammasharjat

Harjaus on olennainen osa päivittäistä hampaiden hoitoa, joten tätä ostopäätöstä kannattaa harkita huolellisesti, varsinkin jos nykyinen ei toimi.

Joten mikä on paras hammasharja, jonka voit ostaa? Tässä on joitain vuoden 2024 parhaista hammasharjoista, jotka perustuvat eri hammaslääkäreiden eri puolilla maata tekemiin luetteloihin, joiden avulla voit rajata vaihtoehtojasi:

 1. Oral-B White Pro 100 Power ladattava sähköhammasharja
 2. Oral-B 8000 ladattava sähköhammasharja Bluetooth-yhteydellä
 3. Curaprox Hydrosonic Pro
 4. Oral-B iO -sarja 9
 5. Fairywill Sonic sähköhammasharja
 6. Spotlight Oral Care Sonic -hammasharja
 7. Philips Sonicare ProtectiveClean 6100
 8. Quip sähköhammasharja
 9. Manuaalinen Oral-B Pro-Health -hammasharja
 10. Colgate 360⁰ Advanced Optical White
 11. Nimbus Microfine Xtra Soft
 12. Baby Banana lasten hammasharja
 13. WooBamboo bambuhammasharja
 14. Radiolähteen sivellin

Erittelemme nämä vaihtoehdot seuraavissa osioissa.

Mikä on markkinoiden paras hammasharja? Tehokkain hammasharja yhdelle ei välttämättä ole toiselle, joten harkitse mahdollisia henkilökohtaisia tekijöitä ennen ostopäätöksen tekemistä.

Sähkökäyttöiset tai manuaaliset hammasharjat

Käsittelemme ensin ilmeistä: molemmat hammasharjatyypit on suunniteltu puhdistamaan hampaitasi. Nämä kaksi ratkaisua toimivat kuitenkin hyvin eri tavalla.

Manuaaliset hammasharjat

Manuaaliset hammasharjat ovat tavallisia hammasharjoja. Niissä on vain kahva ja harjakset, ja sinun on käytettävä oikeaa painetta ja liikutettava hammasharjaa hampaiden ympärillä itse. Vaikka manuaaliset hammasharjat ovat edullisia ja auttavat pitämään hampaat puhtaina, sähköhammasharjoja pidetään kultastandardina.

Jos päätät käyttää manuaalista hammasharjaa, harkitse näitä erittäin arvostettuja vaihtoehtoja:

Sähköhammasharjat

Sähköhammasharjat on suunniteltu tärisemään harjaessasi, jolloin ne voivat kohdistaa enemmän painetta poistaakseen plakin ja saavuttaakseen helpommin kaikki hampaiden kolot ja kolot. Sähköhammasharjat voivat olla akkukäyttöisiä tai ladattavia, ja voit valita kertakäyttöisen tai uudelleen käytettävän mallin. Joissakin sähköhammasharjoissa on myös sisäänrakennetut ajastimet, jotka varmistavat, että sinä (tai lapsesi) harjaat hampaitasi riittävän pitkään.

Sähköhammasharjoja pidetään usein suosituimpana hampaiden harjausmenetelmänä useista syistä. Ensinnäkin Journal of Clinical Periodontology -lehden mukaan niitä pidetään tehokkaampina. Sähköhammasharjojen on todettu aiheuttavan vähemmän ikenien vauhtia ja ehkäisevän paremmin reikiintymistä, mikä voi vähentää vuosien mittaan tarvitsemaasi hammashuoltoa.

Toinen sähköhammasharjojen tärkein etu on helppokäyttöisyys. Sähköhammasharjoja voi olla helpompi käyttää liikuntarajoitteisille henkilöille, koska ne vaativat vähemmän manuaalista liikettä saavuttaakseen kaikki hampaiden pinnat.

Vuoden 2024 parhaat sähköhammasharjat

Mikä on paras saatavilla oleva sähköhammasharja? Tässä on joitain vuoden 2024 parhaiten arvioiduista sähköhammasharjoista:

Olet ehkä huomannut, että sähköhammasharjat ovat huomattavasti kalliimpia kuin perinteiset hammasharjat. Itse sähköhammasharjan hinta on kuitenkin enemmän tai vähemmän alkuinvestointi. Sinun on vaihdettava päät, mutta niitä myydään yleensä useissa pakkauksissa, joten ne ovat samaa hintaa kuin tavallisen hammasharjasi vaihtaminen. American Dental Associationin (ADA) mukaan tämä tapahtuu kerran kolmessa tai neljässä kuukaudessa, joten jos noudatat tätä poljinnopeutta, tarvitset todennäköisesti vain yhden pakkauksen vaihtopäitä vuodessa.

Millainen on hyvä hammasharja?

Nyt kun olemme vastanneet “mikä on paras hammasharja?”, ihmettelet luultavasti “mikä tekee hammasharjasta tehokkaimman?” – loistava kysymys, jos yrität rajata vaihtoehtojasi entisestään. yllä oleva luettelo . . Colgaten mukaan on olemassa useita komponentteja, jotka tekevät hyvän hammasharjan:

 • Pehmeät tai erityisen pehmeät harjakset, jotka ovat hellävaraisia emalille ja ikenille.
 • Harjaspäät eripituisilla harjaksilla, jotta ne ulottuvat kaikille hampaiden alueille.
 • Selän kielen kaavin tai karkeat harjakset voivat auttaa poistamaan bakteereja suun pehmytkudoksesta

Myös hammasharjan puhtaana pitäminen on tärkeää. Tämä sisältää hammasharjan puhdistamisen käytön jälkeen ja sen asianmukaisen säilyttämisen, olit sitten kotona tai liikkeellä. Näin voit pitää hammasharjasi hyvässä kunnossa ja bakteerittomana.

Tärkeimmät näkökohdat uutta hammasharjaa ostettaessa

Tarvitsetko apua hammasharjan valinnassa? Olemme turvassa. Yllä mainittujen tärkeimpien ominaisuuksien lisäksi tässä on joitain muita tekijöitä, jotka on otettava huomioon ostaessasi uutta hammasharjaa:

 • Onko hammasharja aikuiselle vai lapselle? Hammasharjan eri osat ovat tärkeitä riippuen siitä, ostatko sellaisen itsellesi vai lapsellesi. Lapsille kannattaa löytää hammasharja, jossa on iso kahva, josta heidän on helpompi pitää kiinni, ja pienempi pää, jolla voi liikkua maitohampaiden ympärillä.
 • Onko se kätevä ja helppokäyttöinen? Toinen tärkeä ominaisuus, joka on otettava huomioon parhaan sähköhammasharjan etsimisessä, on se, kuinka usein sinun on ladattava se. Vaikka sen asettaminen lataukseen ei ole suuri vaiva, on mukavaa, ettei siitä tarvitse huolehtia koko ajan.
 • Onko se hyvä ihmisille, joilla on herkät hampaat? Jos sinulla on herkkyys, sinun kannattaa etsiä tiettyjä ominaisuuksia hammasharjastasi. Kuten aiemmin keskustelimme, pehmeät tai erittäin pehmeät harjakset ovat pehmeimpiä, mutta sinun tulee myös harkita, onko hammasharjassa herkkä tila, jos etsit sähköisiä vaihtoehtoja.
 • Minkä hinnan voit maksaa? Kuten aiemmin mainitsimme, uudelleenkäytettävät sähköhammasharjat ovat investointi, mutta kertakäyttöinen versio maksaa yleensä vain muutaman dollarin enemmän kuin tavallinen manuaalinen hammasharja. Harkitse budjettiasi tehdessäsi ostoksia ja käytä parasta harkintakykyäsi hammasharjan valinnassa sen mukaan, mihin sinulla on realistisesti varaa. Toinen huomionarvoinen asia on, että vaikka maksat enemmän etukäteen sähköhammasharjasta, vaihtopaketit ovat varsin kohtuullisia, kun erittelet ne kustannusten mukaan.
 • Onko jokin merkki josta pidät? Joillekin ihmisille brändiuskollisuus on kaikki kaikessa. Jos sinulla on suosikki suun terveydenhuollon tuotemerkki, johon luotat yksiselitteisesti, harkitse kaikkien niiden tarjoamien vaihtoehtojen tarkastelua ja niiden yhdistämistä näihin muihin tekijöihin päättääksesi, mikä on sinulle paras hammasharjamalli.
 • Oletko huolissasi sen ympäristövaikutuksista? Nykyään monet ihmiset ovat paljon tietoisempia ympäristön kunnioittamisesta. Koska koko hammasharjaa ei tarvitse heittää pois muutaman kuukauden välein, sähköhammasharjoja pidetään ympäristöystävällisimpana hammasharjavaihtoehtona, sillä se poistaa vain pienen pään. Jos haluat kokeilla vihreää ja sinulla on siihen varaa, sähköhammasharja on oikea tapa. Voit myös harkita bambuhammasharjaa, jota pidetään tällä hetkellä kestävimpänä hammasharjavaihtoehtona.

Muista, että vaikka tarpeisiisi sopivan hammasharjan löytäminen on tärkeää suun terveyden pitämiseksi huippukunnossa, kotihammaspuhdistusrutiinisi tärkein osa on olla johdonmukainen ja noudattaa hammaslääkärisi suosituksia. Tämä tarkoittaa, että harjaat hampaitasi vähintään kahden minuutin ajan ja harjaat sekä pystysuorassa että edestakaisin, jotta saavutat hampaiden kaikki pinnat.

Älä unohda puhdistaa hampaitasi perusteellisesti

Hyvä hammasharja ja hampaiden harjaus säännöllisesti, vähintään kahdesti päivässä, mutta mieluiten jokaisen aterian jälkeen, ovat avaintekijä terveen hymyn ylläpitämisessä, mutta se ei sulje pois tarvetta käydä hammaslääkärissä. Jotta suun terveydentila pysyisi parhaimmillaan, sinun tulee ajoittaa hampaiden puhdistukset puolivuosittain. Näillä tapaamisilla käyt läpi syväpuhdistuksen ja lyhyen arvioinnin. Näin hammaslääkärisi voi puuttua asiaan, jos sinulla on ongelmia, joita et ole huomannut, tai antaa suosituksia siitä, kuinka voit parantaa suuhygieniarutiiniasi.

Toisin kuin hammasharjat ja -langat, hampaiden puhdistus voi olla hieman kalliimpaa. Tämän ei kuitenkaan pitäisi olla syy lykätä tai välttää niitä, koska voit säästää näiden puhdistusten kustannuksissa hampaiden säästösuunnitelmalla. Hammashoitopaketit antavat sinulle pääsyn jäsensäästöihin, mikä tekee hammashoidosta, kuten ammattipuhdistuksesta, edullisempaa.

Auri Virtanen

en_USEnglish